Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuuta 9, 2013.

Joulukalenteri luukku n:o 9

Kuva
Seija Simola/ Tule joulu kultainen
LIHAPYÖRYKÄT
- 700g luutonta naudanlihaa - 1½ dl kermaa - 2 dl vettä - 1½ dl survottuja korppuja - 1-2 munaa - ½ hienonn. sipulia - 2 rkl margariinia tai voita - 1 rkl suolaa, ½ tl hienonn. valkopippuria - margariinia tai voita paistamiseen
Liha pestään kuumaan veteen kastetulla pyyhkeellä ja jauhetaan lihamyllyssä kolmeen kertaan. Vähän sianlihaa voi jauhaa sekaan. Survotut korput sekoitetaan kermaan ja veteen ja saavat paisua. Ne lisätään vtkattujen munien kera lihaan, joka vaivataan notkeaksi. Sipuli ruskistetaan margariinissa tai voissa, jäähdytetään hiukan ja lisätään mausteiden kera murekkeeseen. Taikinasta muodostetaan pieniä pyöryköitä, jotka paistetaan margariinissa tai voissa paistinpannussa.