Joulukalenteri luukku n:o 9


LIHAPYÖRYKÄT

- 700g luutonta naudanlihaa
- 1½ dl kermaa
- 2 dl vettä
- 1½ dl survottuja korppuja
- 1-2 munaa
- ½ hienonn. sipulia
- 2 rkl margariinia tai voita
- 1 rkl suolaa, ½ tl hienonn. valkopippuria
- margariinia tai voita paistamiseen

Liha pestään kuumaan veteen kastetulla pyyhkeellä ja jauhetaan lihamyllyssä kolmeen kertaan. Vähän sianlihaa voi jauhaa sekaan. Survotut korput sekoitetaan kermaan ja veteen ja saavat paisua. Ne lisätään vtkattujen munien kera lihaan, joka vaivataan notkeaksi. Sipuli ruskistetaan margariinissa tai voissa, jäähdytetään hiukan ja lisätään mausteiden kera murekkeeseen. Taikinasta muodostetaan pieniä pyöryköitä, jotka paistetaan margariinissa tai voissa paistinpannussa.


Kommentit

  1. Oli tuo lihapullien teko ennen paljon työläänpää. Kuinkahan moni nykyisin viitsisi tehdä pyöryköitä kirjaimellisesti tämän ohjeen mukaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Harva kai edes jauhaa lihan itse. On se vaan paljon helpompaa nykyisin.

      Poista
  2. Kyllä! Mulla on eksynyt tonne aiemmin yksi "ei-Jennyn-kortti", mutta kaunis se on sekin... täytyy olla vastedes tarkempi. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tunnustus

Joulukalenteri luukku n:o 18

Camee-koru