tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku n:o 24


JOULUKINKKU

- 4-6 kig:n kinkku
- 3 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl salpietaria
Suolavesi:
- 5 l vettä
- ½ l karkeata suolaa
- 200 g sokeria
Keittämiseen:
- vettä
Kuori:
- vettä, ruisjauhoja
Voitelemiseen:
- 1 rkl sinappia
- 3 rkl survottuja korppuja
- 1 rkl sokeria

Kinkku huuhdotaan kylmässä vedessä, kamara kaavitaan veitsellä puhtaaksi ja lihaan hierotaan suola-, sokeri- ja salpietariseos. Suolavesi keitetään, vaahto kuoritaan pois ja liemi saa jäähtyä. Kinkku pannaan siihen noin 2:ksi viikoksi.
Kun kinkku on keitettävä, se pannaan kiehuvaan veteen, kamarapuoli ylöspäin ja saa kiehua pehmeäksi. Kiehumisaikaa tarvitaan 2-3 tuntia. Kinkku nostetaan liemestä pois, kamara poistetaan ja kinkun pinta sivellään sinapilla. Survotut korput ja sokeri sirotellaan pinnalle ja kinkku ruskistetaan uunissa.


HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE IHANILLE LUKIJOILLENI!



2 kommenttia:

  1. Tunnelmallista joulunaikaa sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Näin meillä paistettiin kinkku lapsuudessani.
    Kiitos, Rauhallista Joulua Sinulle♥

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!