Joulukalenterin luukku n:o 24


JOULUKINKKU

- 4-6 kig:n kinkku
- 3 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl salpietaria
Suolavesi:
- 5 l vettä
- ½ l karkeata suolaa
- 200 g sokeria
Keittämiseen:
- vettä
Kuori:
- vettä, ruisjauhoja
Voitelemiseen:
- 1 rkl sinappia
- 3 rkl survottuja korppuja
- 1 rkl sokeria

Kinkku huuhdotaan kylmässä vedessä, kamara kaavitaan veitsellä puhtaaksi ja lihaan hierotaan suola-, sokeri- ja salpietariseos. Suolavesi keitetään, vaahto kuoritaan pois ja liemi saa jäähtyä. Kinkku pannaan siihen noin 2:ksi viikoksi.
Kun kinkku on keitettävä, se pannaan kiehuvaan veteen, kamarapuoli ylöspäin ja saa kiehua pehmeäksi. Kiehumisaikaa tarvitaan 2-3 tuntia. Kinkku nostetaan liemestä pois, kamara poistetaan ja kinkun pinta sivellään sinapilla. Survotut korput ja sokeri sirotellaan pinnalle ja kinkku ruskistetaan uunissa.


HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE IHANILLE LUKIJOILLENI!



Kommentit

  1. Tunnelmallista joulunaikaa sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Näin meillä paistettiin kinkku lapsuudessani.
    Kiitos, Rauhallista Joulua Sinulle♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukalenteri luukku n:o 18

Tunnustus

Vuorenkilpiruusu