Joulukalenteri luukku n:o 5


- 225g margariinia tai voita
- 200g sokeria
- 5 munaa
- ½ sitruunaa
- 200g karkeita vehnäjauhoja
- 1dl korintteja

Pesty margariini tai voi hierotaan vaahdoksi, munat lisätään yksitellen ja joka munan jälkeen 2rkl jauhoja ja 2rkl sokeria; joukkoon sekoitetaan viimeksi loput jauhot ja sokeri, raastittu sitruunankuori ja mehu sekä huuhdotut ja kuivatut korintit. Seos kaadetaan voideltuun, survotuilla korpuilla jauhotettuun vuokaan ja paistetaan hyvässä uuninlämmössä.Kommentit

 1. Tätä voisi vaikka kokeillakin joku kerta.
  Jennyn kortit tuo lapsuuden joulut mieleen.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. On näissä vanhoissa resepteissä muutamakin semmonen, jota vois aatella kokeilevansa. Minä varmasti olen syönytkin näistä monia lapsuudessani, vaan ainut mitä muistan, on se, että tädillä oli aina hyvää tarjottavaa. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kortti, tulee entisajan joulut mieleen. Tuo pestään margariini tai voi ei taida nykyajan ohjeissa enää esiintyä. Voikohan sitä edes näille teollisesti tehdylle margariinille tehdäkään, voille ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida kannattaa edes yrittää margariinin pesua... Tässä vanhassa kirjassa "pestään" kaikenlaista, mm. lihaa. Aika mielenkiintoista on näitten vanhojen ohjeitten tutkiminen.

   Poista
 4. Miten suolaisia lie ennen margariinitkin olleet, kun niitä piti "pestä". Tuo "raastittua" on myös mukava sana noissa vanhoissa kirjoissa ;)

  VastaaPoista
 5. Omistan äitini peruja saman keittokirjan Voilla leivon, mutta en pese voita.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukalenteri luukku n:o 18

Tunnustus

Kuormalavasohva