sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku n:o 22



KEITETTY LIPEÄKALA

- 1½ kg lipeäkalaa
- vettä
- suolaa

Suuriksi paloiksi leikattu kala sidotaan pyyhkeeseen ja pannaan kiehuvaan, suolattuun veteen kiehumaan noin 10 minuutiksi. Kala asetetaan vadille lautasliinalle ja tarjotaan maitokastikkeen, sulatetun voin ja valko- ja maistepippurin kera.
Lipeäkalaa ei voi keittää alumiinikasarissa.

Niin vierasta kuin lipeäkala onkin tänä päivänä joulupöydässä, niin minulle se on rakas lapsuusmuisto. En teinnyt mitään parempaa kuin lipeäkala! Kukaan muu siitä ei juurikaan välittänyt, minä ja äiti sillä herkuttelimme. Sitten kun sain järjestää omia jouluja yritin tuoda lipeäkalaa omaankin joulupöytäämme, mutta se ei saanut suosiota - päin vastoin, siksi olen siitä nyttemmin luopunut. Aina jouluisin muistelen lapsuusjoulujen ihanaa lipeäkalaa! :)





3 kommenttia:

  1. Vaikka lipeäkala on melkein kaikkien herkkua jouluna, niin ei minun, ja siihen on oma syynsä, jota en nyt tässä alkaa kertomaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavista kalenterijutuista! Muutaman ohjeen olen tallettanut itsellenikin, että jos joskus kokeilisi. Lipeäkala ei ole ruokalaji josta tykkäisin.

    Hyvää ja Tunnelmallista Joulua Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa Joulunaikaa Sinulle ja Läheisillesi.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!