perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku n:o 20



UUNIJUUSTO

- 1½ l ternimaitoa
- 1 tl suolaa
- (1rkl mantelia) 
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl hienonn. kanelia

Ennenkuin muut ainekset sekoitetaan ternimaitoon, sen kiinteyttä koetetaan keittämällä siitä pieni osa erikseen. Jos ternimaito on liian kovaa, se laimennetaan maidolla. Seos maustetaan suolalla ja kuorituilla, hienonnetuilla manteleilla, kaadetaan voideltuun vuokaan ja hyydytetään miedossa uuninlämmössä. Kun uunijuusto on puoleksi hyytynyt, kaneli ja sokeri ripotellaan pinnalle ja juusto saa hyytyä valmiiksi.
Uunijuusto tarjotaan maidon kera.


7 kommenttia:

  1. Herkullinen uunijuusto ohje.. Oikein ihanaa joulua sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Oi, lisää näitä lapsuudessa nautittuja herkkuja:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taitaa olla sen aikaisten äitien suosikki-kirja. Vaikka ei niitä tainnut niin kovin montaa vaihtoehtoa ollakaa, mutta hyvä kirja on ollut - ja on vieläkin!

      Poista
  3. Herkkujen herkku!
    Valitettavasti sitä ei nykyään enää saa nautittavakseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - ei ole ternimaitoa marketeissa...

      Poista
  4. Nam! Tämä oli lapsuuteni ajan herkkua.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!