torstai 19. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku n:o 19

Sinivuorten yö

PORKKANALAATIKKO

- 1 ½ dl riisisuurimoita
- 1 dl vettä
- ½ l maitoa
- 1 rkl margariinia tai voita
- ½ kg porkkanoita
- 1 rkl mantelia
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 munaa
- 2 rkl survottuja korppuja
- 1 rkl margariinia tai voita

Huuhdotut suurimat keitetään ensin vedessä, sitten maito lisätään pienin erin, seos keitetään puuroksi ja jäähdytetään. Huuhdotut, raastitut porkkanat, kuoritut, hienonnetut mantelit, mausteet ja vatkatut munat sekoitetaan puuroon. Seos kaadetaan voideltuun vuokaan, survotut korput ripotellaan pinnalle, ja margariini tai voi pannaann pieninä nokareina päälle. Laatikko paistetaan uunissa.




2 kommenttia:

  1. Aahhh, tätä porkkanalaatikon makua, sitä en unohda.Yritän tehdä samanlaista........♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuntuu herkulliselta, että aion tänä vuonna kokeilla tällä reseptillä. Tuo manteli kuullostaa todella mielenkiintoiselta. :)

      Poista

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!