tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku n:o 17

KERMANSEKAINEN LEHTISALAATTI

- lehtisalaattia
- (tuoretta kurkkua)

Kastike:

- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 2 rkl laimenn. etikkaa tai sitruunan mehua
- 2 dl hyvää kermaa (tuor. tai hap.)

Lehtisalaatti perataan, huuhdotaan, saa valua pyyhkeellä ja revitään palasiksi (kurkku kuoritaan ja paloitellaan). Kovaksi keitetyistä munista erotetaan keltuaiset ja valkuainen. Keltuaiset hierotaan sokerin, suolan ja sinapin kera, siihen lisätään etikka tai sitruunan mehu ja vähän vatkattu kerma. Kastike kaadetaan salaatin lehtien (ja kurkkupalojen) päälle juuri ennen tarjoamista ja koristellaan hienoksi hakatuilla munan valkuaisilla.
Hapanta kermaa käytettäessä vähennetään etikkaa tai sitruunan mehu.





1 kommentti:

  1. Tämäkin salaatinkastike on minulla äitini peruja. Aina ruokailijoilta saan kiitosta kastikkeen mausta.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!