sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku n:o 15


KALAMUREKE

- ½kg jauhettua kalanlihaa
- 200g margariinia tai voita
- 50g ranskanleipää
- 4dl kermaa
- 4 munaa
- 1tl sokeria
- 2tl suolaa
- 1/4tl hienonnettua valkopippuria

Kahteen kertaan jauhettu kalanliha sekoitetaan vaahdoksi hierottuun margariiniin tai voihin. Leipä, josta leikataan kuori pois, liotetaan kermassa ja sekoitetaan kalan joukkoon. Sen jälkeen lisätään munankeltuaiset yksitellen, seos maustetaan ja vaivataan erittäin hyvin. Viimeksi sekoitetaan joukkoon vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset. Mureke kaadetaan voideltuun, survotuilla korpuilla jauhotettuun vanukasvuokaan ja keitetään vedessä noin tunti.
Mureke kaadetaan vadille, koristetaan sitruunaviipaleilla, kaapriksella ja lehtisalaatilla ja tarjotaan selleri-,kaapris-,rapu- tai sitruunakastikkeen kera.




1 kommentti:

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!