lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku n:o 14


MANTELIKOKKARE

- 1 ½ rkl margariinia tai voita
- 1½ dl kark. vehnäjauhoja
- ½ l maitoa
- 1-2 tippaa karvasmanteliöljyä tai 6 tippaa karvasmantelia
- 2 munaa
- 2-3 rkl sokeria

Margariinista tai voista, jauhoista ja maidosta keitetään sakea seos. Munat ja sokeri vatkataan ja lisätään seokseen, jota hämmennetään tulella hetken, mutta se ei saa kiehua. Seos maustetaan karvasmanteliöljyllä tai kuorituilla, hienonnetuilla karvasmanteleilla ja pannaan vedellä valeltuun vuokaan jäähtymään. Kokkare kaadetaan vadille, koristellaan paahdetuilla mantelilastuilla ja tarjotaan mustikka- ja muiden makeiden keittojen kera.


1 kommentti:

  1. Olenpa varmaan näitäkin lapsena maistellut, äitini leipomana♥

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!