Joulukalenteri luukku n:o 12
VIHREÄ TOMAATTISALAATTI
- 1 l pieniä vihreitä tomaatteja
- 1 ½ rkl etikkaa
- ½ l vettä
ETIKKALIEMI
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl vettä
- ½ kg sokeria
- kanelipala
- 10 neilikkaa
Tomaatit keitetään etikkavedessä vähän aikaa ja kuoritaan. Etikka, vesi, sokeri ja mausteet keitetään hetken, tomaatit pannaan sekaan, keitetään kirkkaiksi ja pannaan tölkkiin. Liemi keitetään kokoon, siivilöidään ja kaadetaan jäähtyneenä tomaateille. Tölkki peitetään paperilla ja säilytetään kylmässä paikassa.
Tällä reseptillä äitini teki vihreistä tomaateista salaattia. Enkä muuten se koommin ole niin hyvää vihreää tomaattisalaattia saanut. Joskus olen itsekin yrittänyt, mutta.....
VastaaPoista