tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku n:o 10


PIKKELSI

- 1 pieni kukkakaali
- 1/4 l pieniä papuja
- 1/4 l silvottuja herneitä
- 1/4 l pieniä porkkanoita
- ½ l pieniä vihreitä kurkkuja
- 5 pientä vihreää tomaattia
- 1/4 l hopeasipulia
- 1/4 l paratiisiomenoita
- 1/4 l pieniä sieniä
- 1 dl tuoreita krassin siemeniä
- vettä, suolaa

ETIKKALIEMI

- 1 l  väkiviinaetikkaa
- 3/4 l vettä
- ½ rkl mustapippurimarjoja
- ½ rkl valkopippurimarjoja
- 2 inkivääripalaa
- ½ rkl muskottikukkaa
- ½ rkl sinapinsiemeniä
- 1 espanjanpippuripalko

Vihannekset, juurekset, hedelmät ja sienet puhdistetaan ja keitetään puolipehmeiksi suolatussa vedessä, kukin laji erikseen. Keittämisen jälkeen ne valellaan kylmällä vedellä ja pannaan pyyhkeelle valumaan. Ne ryhmitellään sen jälkeen pieniin lasitölkkeihin.
Etikka, vesi ja liinatilkkuun sidotut mausteet (paitsi espanjanpippuri), keitetään 15 min. Mausteet otetaan pois ja liemi kaadetaan kylmänä tölkkeihin. Espanjanpippuripalkoa pannaan päällimmäiseksi jokaiseen tölkkiin ja tölkit peitetään paperilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!