maanantai 1. huhtikuuta 2013

Meni se pääsiäinen näinkin

..nimittäin töissä. Kun on paljon pyhiä, työkin saa erilaisen säväyksen. Ihmisten kanssa kun työskentelee on pääsiäinen järjestettävä myös sinne työpaikalle siellä asuville ihmisille.


Pääsiäisen ja kevään tunnelma syntyy kukista.


Tänä pääsiäisenä on syöty erittäin hyvin ja ulkoiltu paljon.


Herkkuna meillä kaikilla oli leipomani porkkanakakku, joka on todellakin "käsin tehty", juurikaan mitään työkaluja ei työpaikallani ole ja kakkuvuokakin oli liian suuri, mutta ihan uskomattoman herkullinen tästä kakusta tuli. Ja leipurille paras kiitos on, kun jokainen asukas pyysi lisää. =)

Tässäpä reseptiä tuolle kakulle:

POHJA:

3kananmunaa
2½dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1rkl kanelia 
1rkl laivinjauhetta
4dl hienoa porkkanaraastetta
200g voita sulatettuna

KOSTUTUKSEEN:
omenamehua

PINNALLE:
1dl aprikoosimarmeladia (minä käytin vadelmahilloa, kun ei muuta ollut)

KUORRUTUS:
2dl sulatejuustoa
2dl rahkaa
2rkl omenamehua
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja soker. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen porkkanaraasteen ja voisuloan kanssa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 min.
Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla päältä ja reunoilta.
Tee kuorrutus sekoittamalla sulatejuusto, rahka, mehu ja sokerit tasaiseksi massaksi. Levitä hillo kakun päälle. Sen päälle kuorrutus, joka levitetään myös reunoille. Ripottele lopuksi pinnalle ja reunoille mantelilastut (joita meillä ei ollut)

OIKEIN RATTOISAA PÄÄSIÄISEN LOPPUA TEILLE KAIKILLE!

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen kakku. Itsekin aikoinaan porkkanakakkua paljon valmistin, mutta nyt se on ollut unohduksissa. Ja se kun on niin hyvääkin!!!!
    tänä pääsiäisenä meitä hellittiin todella ihanalla säällä. Hiihtokilometrejä sain kerrytettyä ihan mukavasti.

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!