Vuorenkilpiruusu

...tai vuorenkilpikaali, miten vain. 


Vietin ainokaista vapaapäivääni työputken keskellä ja annoin itselleni luvan unohtaa kaikki "pakkotyöt" ja keskittyä akkujen lataamiseen. Kiertelin pihalla ja keräilin kaikkea kaunista materiaalia ja väkersin niistä ton asetelman. Idean tuohon vuorenkilpiruusuun löysin netistä.


Asetelma on tehty aiemmin askarreltuun "betonipyyheliinaruukkuun". Työnsin sinne sisälle vielä valot. Kuvassa ei vielä kovin pimeää ole, mutta näkyy kivasti jo tossa valon loiste.

Noihin betonilyhtyihin Emilie oli etsinyt ohjetta. Ei siihen sen kummempaa ohjetta taida ollakaan. Yksinkertaisuudessaan S30 betonia säkki, sekoitetaan aavistuksen löysemmäksi kuin ohje sanoo, ei kuitenkaan ihan litkua. Pitsiliina tai pyyheliina tms. on hyvä kastaa ensin veteen ja sitten puristella vedet pois ja nyt alkaa pyykkääminen betonissa. On hyvä oikein kunnolla kieritellä liinaa betonissa ja varmistaa, että se varmasti on kastunut läpikotaisin betoniin. Sitten vaan ravistellaan suuremmat kurat pois ja asétellaan kuivumaan. Minä käytin tuota kuvassa olevaa pölliä, jonka päällä oli kukkaruukku nurin päin, liina sen päälle kuivumaan, siinä sitä voi asetella haluamaansa muotoon. Antaa kuivua. Betonin on hyvä kuivua pikkuhiljaa, ei siis esim. lämpöpuhaltimen alla (näin syksyllä, kun jo on viileämpää kuivuminen saattaa kestää) Kuivuttuaan sitä voi vielä paikkailla betonin ja siveltimen avulla jos on tarpeen.
Ai niin - kannattaa peittää muovilla kuivumisalusta, muuten betoni tarttuu alustaansa kiinni.
Lyhty on valmis. :)


Kommentit

 1. Todella upea vuorenkilpiruusu ja aivan ihana syksyinen kokonaisuus:)

  VastaaPoista
 2. hurjan kaunis;) syksyn värit oikein hehkuvat asetelmassasi.
  kiitos leena kauniista sonoista! joskus onnistuu, joskus taas ei, mutta aina on kuitenkin hauskaa...
  värikästä syksyistä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat sun tekemät asetelmat.
  Kokeilin yhdellä liinalla tuota lyhtyä, se ei tosin meinannut millään imeä sitä betonia. Olisiko ollut liian kovaa silloin. Aika hitaasti on kuivunutkin, otin sen sitten sisään ja aion kokeilla illalla kynttilän polttoa. 2 Liinaa jäi vielä tekemättä, joten vielä voin kokeilla uudelleen :) Kiitos vinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Voi olla, että sun kura on ollut hiukan liian paksua. Intoa kokeiluun! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tunnustus

Joulukalenteri luukku n:o 18

Äidin muistokakku