SIENIÄ!!

Työkiireitten takia on pihalla oleminen jäänyt todella vähäiseksi viime aikoina. Siksi hämmästys oli suuri, kun tänään lähdimme siivoushommiin pihalle.


Sienet ovat valtaamassa suuresti varjelemaani kantokukkamaata. Joku saattaa muistaa, että pihaltamme kaadetusta suuresta kuusesta jäi valtavan suuri kanto, jonka puhdistin ja kaivoin hieman enemmän esille ja tein siihen kukkamaan, jonka hieno keskipiste on se kanto.


Nyt sienenryökäleet yrittävät valloittaa koko kannon! Pelkään, että nämä ovat jotain lahottajasieniä ja tekevät selvää kannostani. Nyt en tiedä, että pitäisikö minun poistaa nuo sienet, vai jättää ne paikoilleen... Ne kyllä näyttävät jotenkin kovin viehättäviltä, vaikka olenkin päättänyt, etten pidä niistä..... ;)


Tässä pienempi rykelmä vähän lähempää kuvattuna. Jos jollain on jotain tietoa tästä sienestä, olisin kiitollinen tiedoista!


Tällaisia, mysteerisen näköisiä lakkipäitä seisoo keskellä nurmikkoa.

RATTOISAA SUNNUNTAI-PÄIVÄN JATKOA KAIKILLE!

OIKEIN MUKAVAA ALKAVAA VIIKKOA!Kommentit

 1. Onpas siinä sieni poikineen.. eivät taida olla syötäviä, minun sienituntemus on huono, kanttarellit, rouskut, suppilovahverot ja kärpässienet tunnistan!
  Rattoisaa päivää myös Sinulle:-)

  VastaaPoista
 2. Alimmainen sieni saattaa olla mustesieni,on yleensä nurmikolla.Varma en ole,sienituntemukseni ei ole hyvä.Tänä vuonna on hyvin sieniä,kun on koeteaa.Syysterveiset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sieniä näyttää olevan todella paljon!

   Poista
 3. Mesisieniä (Armillaria borealis) nuo kantosienet!
  Lakin voi syödä kunhan esikeittää.
  Terveisin Marketta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks mä en heti kysynyt sulta - ois pitänyt tietää, et sä tunnet sienet! En mä kyllä silti uskalla syödä noita sieniä. :O

   Poista
 4. Ensin luulin, että sienet on jotenkin "istutettu" kantoon. Mielestäni ne on oikein hyvän näköisiä, mutta enn tiedä mitä tekevät kauniille kannolle,
  Hyvää viikon jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, oiskin "istutettu" -silloin tietäisin, etteivät ne tuhoa kantoani. =)

   Poista
 5. Onpas vain sieniä. Tosin ihan kauniistihan ne on tuonne ryhmittäytyny. :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis kantosi lahoaa aivan varmasti ennen pitkää, se kuuluu luonnon kiertokulkuun. Myös nuo sienet osallistunevat omalta osaltaan hajotustyöhön - se on sienten tehtävä. Hyvin ne sopivat tuonne kukkien joukkoon, älä suotta hävitä niitä. Rihmastohan säilyy joka tapauksessa maan / kannon sisällä, sen hävittäminen ei onnistu kuin kaivamalla maata pois tai myrkyttämällä, mikä ei kyllä ole kovin järkevää laajassa mittakaavassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä vaan nauttia kannon kauneudesta niin kauan, kun se tuossa on. En ole niitä ryhtynyt hävittämään, kauniitahan ne on. Ja kuten sanoit, aika mahdotontakin.

   Poista
 7. Mukavia kuvia sinulla - syysterveisin Ronjatar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ronja! Ja kiitos kaikille muillekin kommeneteistanne! Kommentit ilahduttavat aina yhtä paljon!! =)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tunnustus

Joulukalenteri luukku n:o 18

Äidin muistokakku