Joulukalenterin luukku n:o 24
![Kuva](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgETxxCrqLyeGAII2Q8kWyNxEX0hRDpjPBTrPsenoPSH7uB9BffvwFVsnAzHWdyB4rCCV0IuzNrmkrRVziox_lclwSh4U0KFe0EH2B-c1fG_hjRAqye_G_NSA-qbp1vrjPQswvJ7g9M_iU/s400/Oma+Jenny+Nystr%C3%B6m.jpg)
Joel Hallikainen - Joulurauhaa JOULUKINKKU - 4-6 kig:n kinkku - 3 rkl suolaa - 2 rkl sokeria - 1 rkl salpietaria Suolavesi: - 5 l vettä - ½ l karkeata suolaa - 200 g sokeria Keittämiseen: - vettä Kuori: - vettä, ruisjauhoja Voitelemiseen: - 1 rkl sinappia - 3 rkl survottuja korppuja - 1 rkl sokeria Kinkku huuhdotaan kylmässä vedessä, kamara kaavitaan veitsellä puhtaaksi ja lihaan hierotaan suola-, sokeri- ja salpietariseos. Suolavesi keitetään, vaahto kuoritaan pois ja liemi saa jäähtyä. Kinkku pannaan siihen noin 2:ksi viikoksi. Kun kinkku on keitettävä, se pannaan kiehuvaan veteen, kamarapuoli ylöspäin ja saa kiehua pehmeäksi. Kiehumisaikaa tarvitaan 2-3 tuntia. Kinkku nostetaan liemestä pois, kamara poistetaan ja kinkun pinta sivellään sinapilla. Survotut korput ja sokeri sirotellaan pinnalle ja kinkku ruskistetaan uunissa. HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE IHANILLE LUKIJOILLENI!