Joulukalenteri luukku n:o 23


LANTTULAATIKKO

- 1-2 lanttua
- vettä, suolaa
- 2 rkl margariinia
- 1 rkl kark.vehnäjauhoja
- maitoa
- suolaa, hienonn. valkopippuria, sokeria
- 1 muna

Lantut kuoritaan, huuhdotaan ja keitetään vähässä suolatussa vedessä pehmeiksi, jonka jälkeen ne survotaan hienoiksi. Margariini tai voi ja jauhot vatkataan survokseen, maitoa lisätään pienin erin jatkuvasti vatkaten, survos saa kiehua ja maustetaan.
Lanttulaatikko valmistetaan lanttusurvoksesta, johon lisätään 1 muna. Seos pannaan voideltuun vuokaan, survottuja korppuja ripotellaan pinnalle ja laatikko paistetaan uunissa.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tunnustus

Joulukalenteri luukku n:o 18

Camee-koru