Joulukalenteri luukku n:o 20



UUNIJUUSTO

- 1½ l ternimaitoa
- 1 tl suolaa
- (1rkl mantelia) 
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl hienonn. kanelia

Ennenkuin muut ainekset sekoitetaan ternimaitoon, sen kiinteyttä koetetaan keittämällä siitä pieni osa erikseen. Jos ternimaito on liian kovaa, se laimennetaan maidolla. Seos maustetaan suolalla ja kuorituilla, hienonnetuilla manteleilla, kaadetaan voideltuun vuokaan ja hyydytetään miedossa uuninlämmössä. Kun uunijuusto on puoleksi hyytynyt, kaneli ja sokeri ripotellaan pinnalle ja juusto saa hyytyä valmiiksi.
Uunijuusto tarjotaan maidon kera.


Kommentit

  1. Herkullinen uunijuusto ohje.. Oikein ihanaa joulua sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Herkkujen herkku!
    Valitettavasti sitä ei nykyään enää saa nautittavakseen.

    VastaaPoista
  3. Tämä taitaa olla sen aikaisten äitien suosikki-kirja. Vaikka ei niitä tainnut niin kovin montaa vaihtoehtoa ollakaa, mutta hyvä kirja on ollut - ja on vieläkin!

    VastaaPoista
  4. Nam! Tämä oli lapsuuteni ajan herkkua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tunnustus

Joulukalenteri luukku n:o 18

Camee-koru