Joulukalenteri luukku n:o 20
UUNIJUUSTO
- 1½ l ternimaitoa
- 1 tl suolaa
- (1rkl mantelia)
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl hienonn. kanelia
Ennenkuin muut ainekset sekoitetaan ternimaitoon, sen kiinteyttä koetetaan keittämällä siitä pieni osa erikseen. Jos ternimaito on liian kovaa, se laimennetaan maidolla. Seos maustetaan suolalla ja kuorituilla, hienonnetuilla manteleilla, kaadetaan voideltuun vuokaan ja hyydytetään miedossa uuninlämmössä. Kun uunijuusto on puoleksi hyytynyt, kaneli ja sokeri ripotellaan pinnalle ja juusto saa hyytyä valmiiksi.
Uunijuusto tarjotaan maidon kera.
Herkullinen uunijuusto ohje.. Oikein ihanaa joulua sinulle:)
VastaaPoistaKiitos, samoin sinulle Tuta!
PoistaHerkkujen herkku!
VastaaPoistaValitettavasti sitä ei nykyään enää saa nautittavakseen.
Niinpä - ei ole ternimaitoa marketeissa...
PoistaTämä taitaa olla sen aikaisten äitien suosikki-kirja. Vaikka ei niitä tainnut niin kovin montaa vaihtoehtoa ollakaa, mutta hyvä kirja on ollut - ja on vieläkin!
VastaaPoistaNam! Tämä oli lapsuuteni ajan herkkua.
VastaaPoista