Joulukalenteri luukku n:o 17

KERMANSEKAINEN LEHTISALAATTI

- lehtisalaattia
- (tuoretta kurkkua)

Kastike:

- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 2 rkl laimenn. etikkaa tai sitruunan mehua
- 2 dl hyvää kermaa (tuor. tai hap.)

Lehtisalaatti perataan, huuhdotaan, saa valua pyyhkeellä ja revitään palasiksi (kurkku kuoritaan ja paloitellaan). Kovaksi keitetyistä munista erotetaan keltuaiset ja valkuainen. Keltuaiset hierotaan sokerin, suolan ja sinapin kera, siihen lisätään etikka tai sitruunan mehu ja vähän vatkattu kerma. Kastike kaadetaan salaatin lehtien (ja kurkkupalojen) päälle juuri ennen tarjoamista ja koristellaan hienoksi hakatuilla munan valkuaisilla.
Hapanta kermaa käytettäessä vähennetään etikkaa tai sitruunan mehu.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tunnustus

Joulukalenteri luukku n:o 18

Camee-koru