Joulukalenteri luukku n:o 14
MANTELIKOKKARE
- 1 ½ rkl margariinia tai voita
- 1½ dl kark. vehnäjauhoja
- ½ l maitoa
- 1-2 tippaa karvasmanteliöljyä tai 6 tippaa karvasmantelia
- 2 munaa
- 2-3 rkl sokeria
Margariinista tai voista, jauhoista ja maidosta keitetään sakea seos. Munat ja sokeri vatkataan ja lisätään seokseen, jota hämmennetään tulella hetken, mutta se ei saa kiehua. Seos maustetaan karvasmanteliöljyllä tai kuorituilla, hienonnetuilla karvasmanteleilla ja pannaan vedellä valeltuun vuokaan jäähtymään. Kokkare kaadetaan vadille, koristellaan paahdetuilla mantelilastuilla ja tarjotaan mustikka- ja muiden makeiden keittojen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!