Kirjoneule-hurahdus iski

Niin tosiaan iski! Ihan pakko oli lähteä yrittämään Kainuun-lapasten tekoa, ihan vaan siksi, että Pöllö-lapaset herättivät minussa uinuvan kirjoneulojan ja toiseksi siksi, että uskon vakaasti siihen, että uuden opetteleminen pitää aivot ja mielen virkeänä. :)


Ja opettelemista toden totta riittää! En ymmärrä miksi minun teelmäni ei näytä samalta, kuin Lapas-ryhmässä ihastelemani lapaset... Yksi syy ehkä on siinä, että minä vasta aloittelen tätä kirjoneule-uraani...


Kuinkahan moni muu tarvitsee kynää ja viivotinta neulomiseen? ;)
Hain langat näihin lapasiin lankakorin pohjalta ja olisin voinut valita paremminkin, mutta näillä mennään. Mallissa on useampi lanka, mutta kun en oikein vielä luota kykyihini, päätin lähteä kahdella langalla, joista toinen on kirjava - tarkoituksena huijata näyttämään useammalta langalta.


Se on, kuulkaa, ihan kuin jotain sala-tiedettä tämä minun kutomiseni. Rekvisiittaa on enemmän kuin taitoja. :) Näin se vaan on pakko tehdä - ymmärrän ja näen kyllä, että sama kaava toistuu, mutta muistini ja hahmotuskykyni eivät ole parasta laatua, joten minua helpottaa tämmönen hölmöläisen homma, jonka uskallan julkistaa... ;)
Ehkä toinen lapanen menee jo helpommin.

Mukavaa sunnuntai-päivän jatkoa kaikille!!

Kommentit

 1. Tosi nätti tuo kirjava lanka tuossa. Ihana malli. Onkin vielä hankalampi neuloa kolmellakin langalla. Mulla on toinen lapanen menossa, joten kirjoitan siitäkin blogiini lähiaikoina. Ekan lapasen jo pesin, kummasti neule tasottuu kun sen kastelee.

  VastaaPoista
 2. Toi onkin mielenkiintoinen juttu toi peseminen, sitä varmaan kannattaa kokeilla. Odotan blogisi kirjoitusta. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunista tulee. Minäkin nuorempana tein paljon kirjoneuleita, mutta nykyään ei hermot kestä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anneli! Et sä kyllä taitas ehtiäkään mitään kutomishommia - sen verran ahkeraan sulla toi virkkuukoukku suihkii. :)

  VastaaPoista
 5. Hyvällä mallillahan tuo on. Kauniit niistä tulee! :)

  VastaaPoista
 6. olet rohkea, kun ryhdyit noin vaativaan puuhaan. kaunista tulee ja varmasti olet iloinen, kun saat tehtyä nuo lapaset valmiiksi asti. kyllä kannattaa ahertaa & onnea matkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! Ei minulta tosiaankaan rohkeutta puutu noihin hommiin ryhtyessäni - taitoa ja järkeä ehkä sitäkin enemmän. ;)
   Saapas nähdä, tuleeko näistä ikinä kahta valmista lapasta. ;)

   Poista
 7. Tuleepa UPEAA neuletta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 8. Ihanat! Tuo on juuri se malli, jonka haluaisin oppia. Ei vain osaa...;(
  Ja minä teen samalla tavalla numerokoodeja, joita muut eivät ymmärrä. Olen sen verran matemaattisesti ajatteleva, etten osaa ilman omaa lappua kutoa pitsineuletta tai muutakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua, ota vaan "härkää sarvista" ja lähde yrittämään! Ei opi, jos ei yritä! Numerokoodit sulla jo on hallussa ;) niin varmasti pääset jyvälle! Opettelua se minullakin vielä on, mutta kyllä se siitä! :)

   Poista
 9. Upea malli ja nätit lapaset ovat valmistumassa!
  Itsellä olisi haaveena samantyyppisiä lapasia joskus kokeila neuloa. Ajattelen niiden tekoa haasteeksi itselleni. Lapasten neulominen ei ole minulle niitä helpoimpia käsitöitä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tunnustus

Joulukalenteri luukku n:o 18

Camee-koru