Emmin synttärikakku

Tänä vuonna Emmi hiukan pähkäili sitä, että minkälaisen kakun hän haluaisikaan. Muutaman "hutin" jälkeen hän päätyi apinakakkuun. Siitäkös mummi olikin iloinen - saa päästää mielikuvituksensa oikein kunnolla valloilleen.
Ja tässä tulos:
 
Palmut, tuossa ylimmäisessä kakussa, näyttävät hieman kärsineiltä. Niitten kanssa oli kaikkein suurin ongelma - miten saada lehdet paikoilleen. Olin aiemmin tehnyt, ja muotoillut kauniit lehdet, mutta kiinnitettyä en kuivia lehtiä saanut millään. Oli sitten pakko kokeilla tuoreesta massasta, jonka sai hyvin kiinni runkoon. Muuten ihan hyvä, mutta ne jäivät ikävästi roikkumaan. Toivon, ettei sitä niin huomata... ;) Aurinkokin ehti kertaalleen hajota, onneksi sain sen jotenkuten paikattua..


Toisella sivulla on kirahveja.


Onpa sinne yksi tiikerikin (tai mikä lie kissa) eksynyt.
Olen itse aika tyytyväinen tähän tuotokseen ja tässäkin projektissa opin taas uutta! On erittäin piristävää huomata, miten sitä vielä tässä iässä koko ajan oppii uutta!
 
 

Kommentit

 1. Wauh.. todella upean kakun olet tehnyt. Kyllä Emmi on taatusti onnellinen taitavasta mummistaan:)

  VastaaPoista
 2. Voi ihme, on siinä näpertämistä. Hieno kakku.

  VastaaPoista
 3. on siinä upea kakku :) eihän tuota raaski syödä :D

  VastaaPoista
 4. Ihana kakku!
  Tuota katsoessa rupeaa kummasti mielikuvitus laukkaamaan. Kaikki eläinystävät ovat niin sulassa sovussa. On tuossa ollut näpertelyä ja niin tietysti tekijän mielikuvitus päässyt oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
 5. Onnea Emmille. Upein kakku ikinä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kauniista sanoistanne ja onnitteluista! Kyllä Emmi olikin tyytyväinen kakkuunsa. =)

  VastaaPoista
 7. Kakku on oikea taideteos. Eihän noin hienoa raaski edes syödä... Lurpattavat palmunlehdet eivät tahtia haittaa; ehkä ne vaan kärsivät veden puutteesta paahtavan auringon alla?

  VastaaPoista
 8. Voi mahoton.... miten upea kakku :O
  On tuossa ollut väsäämistä. Eikä tämmöinen "rähmäkäpälä" saisi ikinä tuollaista aikaiseksi !

  Mukavaa helatorstaita ♥

  VastaaPoista
 9. Kiitos Anneli!
  Mukavaa helatorstaita myös Sinulle! =)

  VastaaPoista
 10. Voi miten ihana kakku, oikea taideteos. Minä olen erittäin huono kakuntekijä, mutta tätä Sinun kakkuasi ihaillessa alkaa tehdä mieli kokeilla. Ilmeisesti tuo kuorrutus ja koristeet on marsipaania, vai kuinka? Jos osaisin kaulia marsipaania ja tehdä siitä jotakin koristeita.

  VastaaPoista
 11. Voi Seija, ala vaan kokeilla, niin huomaat miten kivaa se on! Kuorrutus ei ole marsipaania, olen melkeinpä kokonaan hyvlännyt marsipaanin, hyvin harvat ihmiset kun tykkäävät sen mausta. Nyt saa Prismoista "Kaulintamassaa" ja "Sokerimassaa" ja minä käytän niitten sekoitusta. Puolet ja puolet. On aivan uskomattoman helppo massa käsitellä! Koristeet olen tehnyt jommasta kummasta ja sekin on helppo, kun massoja voi käsitellä kuin muovailuvahaa, täytyy vaan muistaa, että ne kuivuvat nopeasti, mutta kun peittää ne kelmulla, niin hyvin pärjää. Valmiit koristeet pitääkin kuivahtaa ja siinäkin nämä massat ovat parempia kuin marsipaani, joka kuivuu hyvin hitaasti. Kukkien tekoon tarvitaan joitain muotteja joita saa leivontatarvikekaupoista, esim. Ullanunelmasta. Kun kakun kuorruttaa massa pitää vaan kaulita tarpeeksi suureksi, reilusti yli kakun, silloin sitä on helppo käsitellä ja nostella, jotta saa rypyttömästi päälle. Kokeile aluksi pienellä kakulla. Kannusta Sinua yrittämään!!! Onnistut varmasti! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tunnustus

Joulukalenteri luukku n:o 18

Äidin muistokakku