sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenterin ensimmäinen luukku.


PIPARKAKUT

- ½kg siirappia
- 3tl hienonnettua kanelia
- 3tl hienonnettua kardemummaa
- 3tl soodaa
-1tl vettä
- 4dl hyvää kermaa
- 4 munaa
- 850g sokeria
- 425g voita
- 1½kg karkeita vehnäjauhoja

Munat ja osa sokerista vatkataan vaahdoksi. Mausteet, veteen liuotettu sooda, vaahdoksi vatkattu kerma, munavaahto, loppuosa sokerista ja puolet jauhoista sekoitetaan hierottuun siirappiin. Viimeksi lisätään taikinaan sulatettu, jäähdytetty voi ja loput jauhot. Taikina jätetään silleen seuraavaan päivään ja leivotaan piparkakuiksi, jotka paistetaan tavallisessa uuninlämmössä kauniin ruskeiksi.


6 kommenttia:

  1. Tää onkin hieno idea joulukalenteriksi.

    VastaaPoista
  2. Tuosta tuleekin iso taikina. Paljonhan sitä syöjiä on ennen aikaan ollutkin. Etsin vanhan Kotiruokani, ja mulla on 16.painos. Äiti on ostanut sen v.-45. Talouskoulussa hän oli ollut jo v. 1944. Eli sota-aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisettiin tehdä koko suvulle kerrallaan.
      Ihan peräkkäin noi meijän painokset on, ei varmaan paljonkaan sisältö ole muuttunut. '
      samoihin aikoihin luulisin isotätini hankkineen kirjan, hän oli aikanaan pitokokki. Mitä lie pitoja sota-aikaan - tai no, tulihan kaatuneita....

      Poista

Kiitos, kun piristät minua kommentillasi!